Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Dotace nepatří ani do sportu!

1 0
možnosti
Foto

Dobrý večer. Díky pánové za Vaše názory. Trochu mi je líto, že se neozvala nějaká dáma. Proč asi? ;-) Netvrdím, že neziskový sektor je křišťálově čistý a žádná koruna nepřijde na zmar. Odkaz na seznam projektů podpořených v loňském roce jsem uvedla záměrně, abych nikoho neovlivňovala jako pan Janda. Taky jsem si udělala pár otazníků, nebojte se. Podotýkám, že jde o projekty roku 2017, těch 7 mil. se týká projektů budoucích, které v tuto chvíli ani neznáme. Pokud se na ten seznam názvů, pod kterými si možná nedokážete nic smysluplného představit, díváte optikou pana Jandy, pak asi už nemáme o čem diskutovat.

Chce to jít trochu hlouběji, každá ta neziskovka má výroční zprávu a tam najdete podrobnosti. Pokud Vám přijdou všechny tyto aktivity nepotřebné, pak asi žijete v ideálním světě, gratuluji. Jsou ale ženy (i muži), kteří potřebují pomocnou ruku. Stát na to nemá kapacitu, pak nastupují neziskovky. Přeji Vám z celého srdce, ať nikdy Vy ani vaši blízcí nepotřebujete jejich služby. Možná se ale zeptejte žen ve vašem okolí, jestli se jich někdo na pracovním pohovoru netázal, jestli mají nebo plánují mít děti, jestli mají stejný plat jako muži na stejné pozici, jestli ví, co mají dělat, když je partner týrá. A co třeba důchody? A ano, prostitutky potřebují pomoc institucí. Jsou tady a budou a je dobré (pro jejich klienty samozřejmě také), že aspoň chodí na pravidelné lékařské prohlídky.

K tomu všemu je potřeba hlavně osvěta!

Já osobně se řídím selským rozumem, nic se nemá přehánět. Nemyslím si třeba, že když bude ve vedoucích funkcích více žen, tak se svět změní. Ale určité nerovnosti tu jsou a budou. Mají různý původ, kulturní, historický, náboženský, fyzický.... nelze před tím zavírat oči. Financování neziskových organizací je komplexnější problém, to teď asi nevyřešíme. Ale už zítra budeme hlasovat o návrhu pana Jandy, se kterým prostě nemohu souhlasit.

Hezký večer

JP

1 0
možnosti
Foto

pokud byste se řídila selským rozumem, musely by vám už ledacos napovídat už ty názvy těch projektů.

1 0
možnosti
ZH

Krásně a slušně R^!!

0 0
možnosti
Foto

Musím se vždy usmívat, když si čtu parazitické žvásty o důležitosti toho a toho, méně důležitého toho a toho, atd. A hlavně o tom, že oni jsou ti, co hájí spravedlnost a dobrotu.

Kdybyste nás raději nechali na pokoji a když už chcete něco rozdělovat tak si na to vydělejte. Jenom tomuto světu škodíte i když si myslíte opak.

7 0
možnosti
ZH

To by mě zajímalo, jak si na sebe mohou vydělat oběti násilných činů, tedy pardon - paraziti. Vaše posedlost sebefinancováním již hraničí se sociopatií.

0 3
možnosti
Foto

Inu, hlavně že jsme zdrávi. Obdivuji se poslancům(kyním), že o takových věcech dovedou vážně rokovat.

2 0
možnosti
VH

Rovnost mezi muži a ženami je jistě důležitá, v tom s Vámi souhlasím.

K jejímu prosazování není třeba ani sedmi Kč, natož sedmi miliónů. Téměř kdekoliv jinde jsou ty peníze užitečnější. A komisí už vůbec netřeba - jen navrhují nesmysl (ba řekl bych hovadiny).

U většiny Vámi uváděných příjemců dotací jsem nepochopil, čím se zajímají (zvlášť mně potěšila dotace na "zapojení žen do snižování dopadů klimatické změny" - to si z nás snad Vy, Eku-akademie i zpracovatelé rozpočtu děláte pr.. srandu).

Mimochodem - proč není žádný projekt 50 % v případech rozhodnutí o svěření dítěte do péče (rozumím 50 % z těch případů, kde o svěření vážně stojí oba rodiče). Vy tam nerovnost nevidíte? Co plánujete podniknout v této věci? Uleví to mnoha samoživitelkám, budou se moci zapojit do práce, do boje za klima, do politiky. Budou mít volné ruce.

Závěr: 7 miliónů na blbé kecy je skutečně zbytečných. A když už, tak činnost jediného subjektu, ne v mnohém se překrývajících subjektů 15.

PS: Nechtějte slyšet, co si o inteligenci obhájců nesmyslné podpory 15 subjektů v prosazování jediné věci myslím. I když: každý politik si musí najít ten volný kousek politického trhu, že?

10 1
možnosti
PK

Souhlasím v plném rozsahu s návrhem pana Jandy !!!

Ten seznam jste tady neměla dávat , pár nocí neusnu , jaké parazity ze svých daní platím .8-o

9 1
možnosti
MC

Pravdou je skutečnost, že z podstaty má stát, jako takový levicový charakter. Proto jeho opratě musí držet pravicově smýšlející občané, nebo se opět solidarita stane loupeží s moralistickými úmysly.

1 0
možnosti
TP

T83o67m12á21š 47P22í62c35l

18. 12. 2017 16:01

Pročetl jsem si onen seznam. S návrhem pana Jandy souhlasím.

8 1
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1472x
Jsem vystudovaná zdravotní sestra, prošla jsem několika nemocničními odděleními, abych nakonec zakotvila na záchrance. Lidé o mně říkají, že umím zachovat klid ve vypjatých situacích a nebojím se rizika, zároveň jsem ale empatická a pokorná. To se mi osvědčilo i v politice.

Jsem poslankyní za Liberecký kraj a zastupitelkou města Jablonec nad Nisou za hnutí ANO. Ve sněmovně zastávám funkci předsedkyně Výboru pro sociální politiku.

Denně novinové titulky neokupuji, ale myslím, že je za mnou kus práce. Věnuji se hlavně sociální oblasti a zdravotnictví. Držím se zásady, že státní pomoc je potřebná, ale neuznávám plýtvání.

Nesedím pouze ve sněmovně, věnuji se také "obyčejným" lidem v regionu. Neumím dělat zázraky na počkání, většinu z těchto lidí ale stačí jen vhodně nasměrovat.

Když mi zbyde čas pro sebe, nejradši ho trávím s rodinou. Ráda chodím na procházky s naší boxerkou Barčou nebo jezdím na kole. 

Další informace o mně můžete najít na: www.janapastuchova.cz
nebo na Facebooku
@janapastuchova2021

 

 

Seznam rubrik